Cancelarul Olaf Scholz avertizează Iranul, cerându-i să oprească atacurile împotriva Israelului

Autor: Tiberiu Sabo Postat la 14 aprilie 2024 83 afişări

Cancelarul german Olaf Scholz a avertizat duminică Iranul în privinţa unor noi atacuri asupra Israelului, în timp ce escaladarea conflictului din Orientul Mijlociu a umbrit începutul turneului său de trei zile în China.

Cancelarul Olaf Scholz avertizează Iranul, cerându-i să oprească atacurile împotriva Israelului

Cancelarul german Olaf Scholz vizitează oraşul Chongqing din sud-vestul ţării, precum şi Shanghai şi Beijing. Vizita sa este menită să consolideze legăturile cu principalul partener comercial al Germaniei, abordând în acelaşi timp divergenţele tot mai mari legate de probleme precum practicile comerciale ale Chinei şi sprijinul acordat Rusiei în războiul cu Ucraina, notează Reuters.

Atacul Iranului asupra Israelului modifică însă agenda vizitei. Scholz va participa duminică, de la hotelul său, la o reuniune video a liderilor G7 pentru a discuta despre atacul Iranului din noaptea trecută, a declarat o sursă din cadrul delegaţiei germane.

Scholz urmează să se întâlnească marţi cu preşedintele chinez Xi Jinping şi cu premierul Li Qiang.

"Vom face totul pentru a opri o nouă escaladare", a declarat Scholz. "Nu putem decât să avertizăm pe toată lumea, în special Iranul, să nu continue pe această cale", a mai spus cancelarul.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
scholz,
cancelar,
avertisment

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.