Start-up-ul theCoRD.ai, care a creat o soluţie AI pentru optimizarea şedinţelor online, are ca obiectiv pentru 2024 prezenţa în 10 ţări. Ruxandra Cord, CEO şi cofondator: Prin participarea la Running Remote din Lisabona am devenit oficial un jucător global

Autor: Alexandra Cepăreanu Postat la 29 aprilie 2024 25 afişări

Start-up-ul theCoRD.ai, care a creat o soluţie AI pentru optimizarea şedinţelor online, are ca obiectiv pentru 2024 prezenţa în 10 ţări. Ruxandra Cord, CEO şi cofondator: Prin participarea la Running Remote din Lisabona am devenit oficial un jucător global

Start-up-ul românesc de tehnologie theCoRD.ai (the Coaching Re­sults Driven AI), care a dezvoltat o soluţie de AI (artificial intelligence) de team coaching care are ca obiectiv să îmbunătăţească munca la distanţă şi să optimizeze şedinţele online, anunţă extinderea la nivel global, obiectivul pentru 2024 fiind prezenţa în 10 ţări, au transmis printr-un comunicat reprezentanţii companiei. Start-up-ul a participat la Running Remote 2024 în Lisabona – unul dintre cele mai importante evenimente dedicate viitorului muncii, echipelor remote şi distribuite -, unde a prezentat soluţia de AI team coaching celor peste 500 de companii şi experţi în viitorul muncii, antreprenori, consultanţi şi investitori.

„Este nevoie de gândire critică înainte de a introduce Inteligenţa Artificială în orice mediu de lucru. Membrii echipei trebuie să fie informaţi şi să fie de acord cu tot ce ţine de schimbările pe care le aduce IA. Adoptarea IA nu este doar despre utilizarea noilor tehnologii, ci şi despre îmbunătăţirea interacţiunilor umane în contextele de muncă hibride, remote, distribuite. Viitorul nu este doar despre modelele distribuite, remote sau hibride, ci şi despre crearea de ecosisteme care să susţină productivitatea, eficienţa, colaborarea şi conectarea în echipă. Participarea la Running Remote a fost încă o etapă necesară în scalarea soluţiei theCoRD la nivel global. La Running Remote, am devenit oficial un jucător global”, a spus Ruxandra Cord, CEO şi cofondator al theCoRD.

theCoRD a luat naştere în 2019 şi a fost dezvoltat de o echipă de peste 20 de specialişti, între care profesionişti în coaching de echipă, cercetători în inteligenţă artificială şi Machine Learning şi dezvoltatori de software. Partener în dezvoltarea produsului este Natural Language Technologies Research Center, din cadrul Facultăţii de Matematică şi Informatică a Universităţii Bucureşti. Până în prezent, procesul de dezvoltare a soluţiei AI, de tip NLP (Natural Language Processing), a presupus antrenarea modelelor de AI şi ML pe baza a peste 3.000 de şedinţe online de echipă, au mai transmis reprezentanţii start-up-ului.

Investiţia în dezvoltarea start-up-ului theCoRD a ajuns la aproape 300.000 de euro, 121.000 de euro fiind sub forma unui grant de la Innovation Norway, cel mai important instrument al Guvernului norvegian pentru inovarea şi dezvoltarea întreprinderilor şi industriei norvegiene. Grantul a fost obţinut în programul EEA Grants Norway 2014-2021, în cadrul SME Growth Programme România, arată sursa citată anterior.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
solutie,
online,
dezvoltare,
extindere,
tehnologie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.